Michael Rieu

Billedhuggeren og maleren Michael Rieu er født i byen Haarlem i Nederland. Han bor og arbeider i Vågsbygd i Kristiansand.

Michael Rieu er kjent for sine karakteristiske «hoder». Tilbakevendende motiver i hans kunstnerskap er hodeform, ansikter, markerte haker og neser. Hodet kan symbolisere kunnskap og vitenskap, erkjennelse og det tenkende menneske. Hodet som skilles fra menneskekroppen gir en kraftfullt tilstedeværelse i rommet når det ser øyeløst (blindt) på det som var og det som skal komme.

Rieu elsker å veksle mellom ulike kunstteknikker. En dag arbeider han med en skulptur, og den neste på et maleri eller et litografi.

Han har lang erfaring som skulptur med ulike steinsorter som bl.a. italiensk Carrara-marmor, brasiliansk Royal Blue-marmor, portugisisk marmor, Badiglio-marmor, i tillegg til norsk larvikitt. Larvikitt er en bergart som er kjent for sitt vakre fargespill, den er Norges nasjonalbergart og den utvinnes i Norge i store skala. Michael Rieu elsker harde steiner, men behandler dem med myke sanser.

Rieu søker og finner stein til sine skulpturer i fjæra i Kristiansand. Bølgene og gnisningen mellom stein og vann har ofte laget en egen skulptur. Steinen har fått sitt eget liv. Rieus arbeid er å jobbe med steinen og få frem mer av dette livet.

Han former også skulpturer i metall som bronse og rustfritt stål. Dessuten er han en dyktig tegner og maler. Rieu benytter kunstteknikker som akryl, akvarell, litografi og blekktegning.

Rieus verk er innkjøpt av museer i Frankrike og Nederland, og av Forente Nasjoner (FN) der verk er plassert i United Nations Memorial Parc i Sør-Korea. Han har hatt utstillinger i Frankrike, Nederland, Tjekkia, Italia, i tillegg til mange utstillinger i Norge. Skulpturene som vises i Art Gallery Linn er perfekte i en hage, i en skulpturpark eller i et inngangsparti.

Michael Rieu er inspirert av bl.a. Constantin Brâncusi, Alberto Giacometti, Amadeo Modiglian og Willem de Kooning.