Genni Tommasi

Genni Tommasi er en mestervever, designer og musiker. Hun grunnla det berømte veveverkstedet Tommasi Loom Works i 2012 i Lucca i Italia.

Tommasis billedkunst er håndlaget tekstilverk laget av ullgarn, bomullstråd og resirkulert silke. Renningstråden har blitt dekket med mineralbeskyttelse som gir en fysisk blokkering av UV-ståler, og som bevarer fargene. Rammen er håndlaget av ayous tre og harpiksbehandlet. Ayous tre er et godt materiale for kvalitetsrammer til oljemalerier, tegninger og akvareller.

I hjertet av Lucca, en by med en flere hundre år gamle tradisjoner for håndveving og som var et veikryss for den tusenårige Silkeveien, ble Tommasi Loom Works grunnlagt der den eldgamle vevekunsten for hånd fortsatt utføres og utvikles. Sjarmen til Tommasi Loom Works kommer fra kontraster, fra møtet mellom håndverkertradisjon og moderne design, mellom en gammel primitiv fingerferdighet og en kreativitet fra moderne kunstnerisk stimulans. Dette er en autentisk skjønnhetsfabrikk.  

Lederen av veveverkstedet er Genni Tommasi. Hun har har en fortid som musiker (harpist og komponist) og hun har blitt en eksepsjonelt dyktig designer og kunsthåndverker. Hun har omsatt sin kunstneriske og musikalske følsomhet til veving, og skaper mellom harpe og håndvev en nær forbindelse laget av kontinuerlig harmoniske og estetiske referanser. Vevstolen er et middel til å formidle hennes store kreativitet; det er en instinktiv, men likevel gjennomarbeidet form som kombinerer både harmoni og komposisjon.

Alle verk designes og produseres som unike verk; rene linjer som fremhever den intense og levende energien til materiell skjønnhet. Veving gjør garnet til den mest sentrale bestanddelen i hennes verk når det foredles til en stofflig form. Silke, hamp og naturlige fibre farget med pigmenter fra grønnsaker og håndspunnet garn blandes med moderne materialer som metallfibre og metalliske tråder, for å produsere tekstilverk som bearbeides til kleskolleksjoner, billedkunst og hverdagstekstiler.