Genni Tommasi

Genni Tommasi er en mestervever, designer og musiker. Hun er grunnlegger og leder for det berømte veveverkstedet Tommasi Loom Works i Lucca, som er en by i Toscana, Italia. Tommasi produserer håndlagede stoffer på antikke vever. Hun arbeider også med tekstilkunst og billedvev.

Tommasi´s billedkunst er håndvevd med ullgarn, bomullstråd og resirkulert silke. Renningstråden har blitt dekket med mineralbeskyttelse som gir en blokkering av UV-ståler og som bevarer fargene. Rammen er håndlaget av ayous tre og påført epoxy som gir en rustikk tekstur. Ayous tre er et godt materiale for kvalitetsrammer til oljemalerier, tegninger og akvareller.

Lucca er en by med flere hundre år gamle tradisjoner for håndveving. Byen var et veikryss for den tusenårige Silkeveien. Den var naturlig at Tommasi Loom Works ble grunnlagt i Lucca (2012) der den eldgamle vevekunsten for hånd fortsatt utføres og utvikles. Sjarmen til verk/produkter fra Tommasi Loom Works kommer fra kontraster, fra møtet mellom håndverkertradisjon og moderne design, mellom en gammel primitiv fingerferdighet og en kreativitet fra moderne kunstneriske impulser. Dette er en autentisk skjønnhetsfabrikk. 

Tommasi har en fortid som musiker (harpist og komponist). Hun har blitt en eksepsjonelt dyktig designer og kunsthåndverker. Hun har omsatt sin kunstneriske og musikalske følsomhet til veving, og skaper en nær forbindelse mellom harpe og håndvev gjennom kontinuerlig harmoniske og estetiske referanser. Vevstolen er et middel til å formidle hennes store kreativitet; det er en instinktiv, men likevel gjennomarbeidet form, som kombinerer både harmoni og komposisjon.

Alle verk designes og produseres som unike verk; rene linjer som fremhever den intense og levende energien til materiell skjønnhet. Veving gjør garnet til den mest sentrale bestanddelen i hennes verk når det foredles til en stofflig form. Silke, hamp og naturlige fibre farget med pigmenter fra grønnsaker og håndspunnet garn blandes med moderne materialer som metallfibre og metalliske tråder, for å produsere tekstilverk som bearbeides til kleskolleksjoner, hverdagstekstiler og billedkunst.