Om galleriet

Art Gallery Linn åpnet i 2021 og er det nest største kunstgalleriet i Kristiansand. Art Gallery Linn viser og selger et bredt utvalg samtidskunst på vegne av internasjonale, nasjonale og lokale billedkunstnere og kunsthåndverkere. Gratis entré. 

Galleriet er kun to kvartaler fra Markensgate (byens gågate) og ligger på hjørnet av Skippergata/Festningsgata. Her finner du et 190 m² kunstgalleri i to etasjer. Nede har vi både en utstilling og selskapslokale/møterom ved utleie for opptil 12 personer. I 1. etasje har vi møterom ved utleie for opptil 6 personer. Lokalet, som ble totalrenovert i 2021, er innbydende med unikt interiør bygget av osp som har vært lagret ute i 2 år for et rustikt utseende, med marmorplater og blått glass som er rester fra Kjell Nupens store utsmykningsoppdrag i Søm kirke i Kristiansand. 

Bygget er oppført i 1956 og er tegnet av den berømte arkitekten Thilo Schoder - et sentralt medlem av Bauhaus-skolen. Festningsgata 34 har Thilo Schoders varemerker (Sørlandsmodernisme) med runde former og det rundede hushjørnet, som har blitt en populær utstillingsplass for kunstverk ut mot gata. Espen Hennig-Olsen startet galleriet 13. august 2021 og han var galleriets leder i 2 1/2 år.   

Art Gallery Linn skaper en unik kunstopplevelse ved å konsentrere oss om originale kunstverk der fokus er kvalitet, mangfold, stil og dybde. Vi har knyttet til oss spennende kunstnere fra Skandinavia, og i perioder har vi verk fra Sør-Europeiske og amerikanske kunstnere. Vi tilbyr både billedkunst og kunsthåndverk.

Vi selger og formidler samtidskunst i ulike stilarter og prisklasser. Vi leverer kunst til private, bedrifter, organisasjoner og offentlige institusjoner. Vi kan påta oss større oppdrag, leveranser og montering på hoteller, institusjoner og bedrifter. Mange verk blir innrammet hos våre dyktige samarbeidsparter Haavik Rammer og Kunst AS med Artglass (antireflekterende UV-glass).

Vi gjør vårt ytterste for å sette søkelys på kvalitet, og å skape verdi og tillit, for både kunstnere og kunder med vår profesjonalitet og kompetanse innen samtidskunst. Galleriet legger vekt på innovasjon og stimulerer nye og erfarne kunstnere til å fremheve sine unike kvaliteter og stil. Vår nisje er originale malerier (olje og akryl) med høy kunstnerisk kvalitet, og dette anerkjennes av våre faste kunder. 

Anja Nilsen

Anja Nilsen

1. etasje

1. etasje

Underetasje

Underetasje

Eksempler på plassering av sokler 

Frittstående skulptur

Frittstående skulptur