Maxwell Boadi

Maxwell Boadi (f. 1981) er født i Ghana. Han bor og arbeider i byen Accra i Ghana. Han studerte kunstfag ved Ghanatta College of Art and Design.

Som liten gutt viste Boadi en stor interesse for å tegne, og da han var 18 år startet hans kunstnerkarriere. Boadi opplevde et religiøst åsyn der «Gud velsignet ham med en stor og dynamisk stil". Hans foretrukne maleteknikk er oljemaling. Boadi maler med pallettkniver som sitt mesterverktøy for å tolke omverdenen og skape spenninger i billedflaten. De dansende strøkene og de tykke fargene særpreger hans kunstnerskap. For Boadi er kunst alt og alt er kunst så lenge det eksisterer.

Boadis stil gjenspeiler hans inspirasjon fra mennesker og miljø. Han er uredd, eventyrlysten og har en kunstnerisk modenhet som skiller ham fra sine samtidige. Maxwell Boadis kunstnerskap omfatter et bredt spekter av temaer som for eksempel portretter inspirert av venner og naboer, utforskning av hans kristne tro og beskrivelser av den urbane utviklingen av Accra-landskapet.

Han bruker mye farger og dynamiske strøk for å skape en abstrakt komposisjon. Han er en dristig ekspresjonist og har en eksepsjonell tilnærming til samtiden i sine verk. Han blir inspirert av å se mennesker på markedet, på stadion og steder hvor store menneskegrupper er samlet. Han maler også den travle naturen i sine bilder.

"Det er noe som alltid bringer oss sammen, og det er da vi møtes på torget.»

Maxwell Boadi har hatt mange gruppe- og separatutstilling i flere land.