Maxwell Boadi

Maxwell Boadi (f. 1982) er fra Ghana. Han bor og arbeider i hovedstaden Accra. Boardi studerte kunstfag ved Ghanatta College of Art and Design i Accra.

Som liten gutt viste Boadi en stor interesse for å tegne og da han var 18 år startet hans kunstnerkarriere. Boadi opplevde et religiøst syn der «Gud velsignet ham med en stor og dynamisk malerstil". Hans foretrukne teknikk er oljemaling, der han maler med pallettkniver som sitt mesterverktøy for å tolke omverdenen og skape spenninger på billedflaten.

Boadi bruker mye farger og dynamiske strøk for å skape en abstrakt komposisjon. De dansende strøkene og de tykke lagene med maling særpreger hans kunstnerskap. For Boadi er kunst alt og alt er kunst så lenge det eksisterer.

Boadis kunstnerskap omfatter et bredt spekter av temaer som bl.a. portretter inspirert av venner og naboer, utforskning av hans kristne tro og beskrivelser av den urbane utviklingen av landskapet rundt hovedstaden. Han er en dristig ekspresjonist og har en eksepsjonell tilnærming til samtiden i sine verk. Han blir inspirert av å se mennesker på markedet, på stadion og steder hvor store menneskegrupper er samlet.

"Det er noe som alltid bringer oss sammen, og det er da vi møtes på torget.»

Det er gjerne den travle naturen han forsøker å fange på lerretet. Han er uredd, eventyrlysten og har en kunstnerisk modenhet som skiller ham fra sine samtidige. Han har hatt gruppe- og separatutstillinger i flere land i Afrika.