Sara De Christopher

Sara De Christopher er en amerikansk maler og abstrakt ekspresjonist fra Los Angeles, USA. Hun har vekslet på å arbeide i USA og Europa i over 30 år. I tillegg er hun en dyktig designer. Hun er kunstutdannet ved California State University, Los Angeles.

Sara De Christopher arbeider med mixed media. Hun er kjent for å male og tegne med ulike teknikker som akryl, olje og collage. De primære elementene i hennes kunstnerskap er farger, form og tekstur. Hun er særlig interessert i tekstur med materialer som tre og jute, og å bygge opp billedflaten på lerretet.

Et særpreg i hennes kunstnerskap er at verket avslører seg gradvis og kontinuerlig. Hun får betrakteren til å oppleve at du aldri er ferdig med å lete når nye åpenbaringer avdekkes. Hver betrakter vil avsløre noe nytt med sitt subjektive blikk.

Hun foretrekker å arbeide i store formater og aller helst i monumentale formater. Jo større, jo bedre. Verkene av De Christopher som stilles ut i Art Gallery Linn er i små og mellomstore formater. Hennes varierte malerstiler og taktile verdier gjør hennes kunstnerskap interessant for Art Gallery Linn. Hun har stilt ut på et stort antall separat- og gruppeutstillinger i gallerier i USA og Europa, bl.a. i Frankrike, Tyskland og Spania. 

Sara De Christopher er inspirert av bl.a. amerikansk ekspresjonisme på 1940- og 50-tallet. For henne er kunstnerskapene til Jackson Pollack og Willem de Kooning veldig inspirerende, i tillegg til impulser fra Pablo Picasso og Jean Dubuffet.