Sara De Christopher

Sara De Christopher er en amerikansk maler og abstrakt ekspresjonist fra Los Angeles, USA. Hun har vekslet på å arbeide i USA og Europa i over 30 år. De Christopher er også en dyktig designer. Hun er kunstutdannet ved California State University, Los Angeles, USA.

Sara De Christopher arbeider med mixed media. Hun er kjent for å male og tegne med ulike teknikker som akryl, olje og collage. De primære elementene i hennes kunstnerskap er farger, form og tekstur. Hun er særlig interessert i tekstur med materialer som tre og jute for å bygge opp billedflaten på lerretet.

Et særpreg i hennes kunstnerskap er at verket avslører seg gradvis og kontinuerlig. Hun får betrakteren til å oppleve at du aldri er ferdig med å lete når nye åpenbaringer avdekkes. Hver betrakter vil avsløre noe nytt med sitt subjektive blikk.

Hun foretrekker å arbeide i store formater og aller helst i monumentale formater. Verkene av De Christopher, som stilles ut i Art Gallery Linn, er i små og mellomstore formater. Hennes varierte malerstil og taktile utrykk gjør hennes kunstnerskap interessant for Art Gallery Linn. Hun har stilt ut på et stort antall separat- og gruppeutstillinger i gallerier i USA og Europa, bl.a. i Frankrike, Tyskland og Spania. 

Sara De Christopher er inspirert av bl.a. amerikansk ekspresjonisme på 1940- og 50-tallet. For henne er kunstnerskapene til Jackson Pollack og Willem de Kooning inspirerende, i tillegg til impulser fra Pablo Picasso og Jean Dubuffet.